Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de gener del 2013

Setembre

El mes de setembre és el novè de l'any i té 30 dies.
  • Festes rellevants
8 setembre: Dia de les mares de Déu trobades
11 setembre: Diada Nacional de Catalunya
21 setembre: Dia Internacional de la Pau
             Dia Internacional de l'Alzheimer
24 setembre: Mare de Déu de la Mercè
  • Recepta típica
Timbal de macarrons

Ingredients per a quatre persones:

- 400 g de macarrons
- 3 pastanagues
- 2 cebes grosses
- 2 porros
- 4 tomàquets
- una branca d'api
- un brot de julivert
- 3 alls
- 250 g de carn picada
- formatge ratllat
- sal
- oli
Ingredients per al timbal:
- 350 g de farina
- 200 g de mantega
- 2 ous
- cullerades de vinagre
- sal

Procediment:

1 Per preparar els macarrons: primer bullim els macarrons. Força aigua en un cassó i els temps que digui la marca de macarrons. Un cop cuites els escorrem bé i els reservem.

2 Tallem tota la verdura a trossos petits. En una cassola amb oli sofregim les cebes i quan comencin a estovar-se hi afegim les pastanagues, els porros, els alls i la carn picada. Conforme es vagi coent també afegim l'api i, finalment, el julivert.
Quan tot estigui cuit, rectifiquem de sal, ho trèiem del foc i ho triturem amb la túrmix o el passapurés depenen de la textura que ens agradi més.

3 Barragem la sala amb els macarrons escorreguts i si ens hi agrada també podem posar una mica de formatge ratllat i tot ben remenat. Ja tenim el farcit del timbal preparat, ara el deixem a part mentre preparem el timbal.

4 Per preparar el timbal: en un bol posem la farina, fem un clot al mig en forma de volcà i hi posem la resta d'ingredients (la mantega, ous, vinagre i sal) guardant una mica d'ou per poder pintar pel damunt després el timbal.

5 La mantega cal que estigui tova, però sinó ens hem d'enrecordar de treure-la de la nevera amb antelació. També la podem estovar posant-la al microones amb el mode de descongelar uns 3 minuts o fem un bany maria.

6 Ho treballem bé fins deixar la massa ben lligada. La massa la tapem amb un drap de cuina i la posem a la nevera, on l'hem de deixar reposar com a mínim uns 10 minuts.

7 Untem amb mantega un motllo de parets altes, mínim d'uns 4 dits.

8 Fem dues parts de la pasta, una serà una mica més gran que l'altra. Agafem la porció més gran i l'estirem amb el corró en forma rodona, fins que veiem que podem folrar el motllo amb ella, procurant que els extrems de la pasta arribin fins ben bé a la vora del motllo i ens sobri una mica de la pasta, ja que ens serà més fàcil per després tancar.

9 Ja ho tenim enllestit per que hi aboquem els macarrons amb la salsa.

10 Agafem l'altra porció de pasta, l'estirem amb el corró i la farem servir per tapar els macarrons. Unim les dues parts i si ens sobra pasta la podem utilitzar per decorar el timbal. El que si que és important i hem de preocupar-nos és de fer un petit foradet al centre de la tapa del timbal, per tal que pugui sortir el vapor d'aire quan es vagi coent.

11 Pintem el timbal amb part de l'ou que havíem reservat i l'enfornem durant uns 40 minuts a 180 graus.

12 Passat els temps ja podem treure'l del forn. Sols ens queda desmotllar-lo amb molta cura que no se'ns trenqui, l'emplaten i a gaudir del plat.


PD. recepta extreta:
http://formulesculinaries.blogspot.com.es/2012/09/timbal-de-macarrons.html

------------------------------------------------------------------

Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada