Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de gener del 2013

Agost

El mes d'agost és el vuitè de l'any i té 31 dies. En l'antic calendari romà es deia sextilis perquè era el sisè mes, però se li va canviar el nom a augustus en honor a Cèsar August, el primer emperador de romà.
  • Festes rellevants
15 agost: Mare de Déu d'Agost
  • Receptes típiques
Gelat de crema cremada amb xocolata calenta

Ingredients per a quatre persones:

- 350 g de crema cremada
- 6 creps à dentelles (cruixents, tipus neula)
- 200 g de xocolata (mínim 55% de cacau)
- 40 g de mantega
- sucre
- 20 ml d'aigua

Procediments:

1 Trenca les creps a trossos grans i barreja-les amb la crema. Empolsega-ho amb sucre i crema-ho amb una pala de cremar o un bufador. Remena-ho bé per tal que els sucre cremat hi quedi ben mesclat. Repeteix l'operació tres vegades més i posa-ho tot al congelador durant 24 hores en un recipient tapat.

2 Quan la crema estigui ben gelada, prepara la cobertura de xocolata: fon la xocolata amb la mantega i 20 ml d'aigua al microones.

3 Fes les boles de gelat i posa-les en una copa. Cobreix-les amb xocolata fosa i calenta i serveix-les de seguida.

------------------------------------------------------------

Duo de batuts de maduixa i de vainilla amb taronja

Ingredients per a quatre batuts:

- 400 g de maduixes
- 150 ml de crema de llet
- 5 g de vainilla ensucrada
- 250 g de gelat de vainilla
- 200 ml de suc de taronja
- 50 g de sucre

Procediment:

1 Neteja les maduixes, lleva'ls les fulles i les parts blanques. Talla-les a trossets petits i mescla'ls en una batedora amb la crema de llet, la vainilla i el sucre. Tritura bé la mescla, cola-la i reparteix-la en quatre gots.

2 Barreja el suc de taronja amb el gelat de vainilla en una batedora. Tritura-ho bé i aboca el preparat als quatre gots, sobre el batut de maduixa.

3 Serveix els batuts de seguida perquè perdin el mínim de vitamines.

------------------------------------------------------------

Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada