Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de gener del 2013

Juliol


El mes de juliol és el setè de l'any i té 31 dies. En l'antic calendari romà es deia quintilis perquè era el cinqué mes, però li va ser canviat pel de julius en honor a Juli Cèsar, després del seus assassinat.
  • Festes rellevants
11 juliol: Dia Mundial de la població
16 juliol: Mare de Déu del Carme
  • Recepta típica
Gelat de cireres

Ingredients:

- 500g + 100 g de cireres sense pinyols
- 25 g + 75 g de sucre
- 500 g de nata per muntar

Procediment:

1 Primer haurem de treure els pinyols de les cireres. Aquesta és la part més lenta i pesada. Un consell, feu-ho amb guants, així evitareu que us quedin els dits i ungles vermells. I aneu amb compte amb les taques de cirera perquè costen molt de treure.

2 Reservem uns 100 g de cireres.

3 Agafem els 500 g de cireres, els posem en un cassó amb els 25 g de sucre i els coem 15 minuts a foc lent.
Veureu com de seguida les cireres deixen anar un suc i es fon amb el sucre. Remenem un mica i passat els 15 minuts, ho retirem del foc i ho deixem refredar a la nevera per tal que vagi tot més ràpid.

4 Mentre esperem que es refredi anem muntant la nata amb unes varilles elèctriques o manualment. Perquè se'ns monti bé la nata, l'hem de tenir ben freda a la nevera i hem d'afegir els 75 g de sucre a poc a poc.

5 Els 100g. de cireres que hem reservat anem-la tallant a trossos ben petitons i si volem les podem empolsegar amb una mica de sucre.

6 Ara toca ajuntar-ho tot, amb molt de compte començarem amb una espàtula de goma. Anem afegint el triturat de cireres que teníem refredant-se amb la nata muntada. Anem-la incorporant amb moviment de baix a dalt.

7 Un cop tot ben integrat i homogeni ho deixem en un recipient apte per a ser congelat.

8 Passat unes dues hores, ho trèiem del congelador i ho remenem bé, amb una forquilla o una varilla manual. Aquesta operació l'hauríem de repetir una o dues vegades més.

PD. recepta extreta:
http://formulesculinaries.blogspot.com.es/2012/07/gelat-de-cireres.html

------------------------------------------------------------------

Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada