Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de gener del 2013

Maig


El mes de maig és el cinquè de l'any i té 31 dies. El seu nom prové de la Deessa grega Maia, identificada pels romans amb la Bona Dea, que tenia el seu festival en aquest mes.
  • Festes rellevants
1 maig: Dia del treballador
11 maig: Sant Ponç
15 maig: Dia Internacional de la Família
18 maig: Dia Internacional dels Museus
  • Receptes típiques
Melmelada de fruita vermella

Ingredients per a dos pots de melmelada mitjans:

- 1.100 g de fruita vermella
- 850 g de sucre
- 1 cullerada sopera de suc de llimona

Procediment:

1 Per fer la melmelada, pots usar tant fruita vermella fresca com congelada. Posa-hi una mescla de gerds, maduixes o maduixots, groselles, nabius i móres.

2 Si les fruites són fresques, cal rentar-les bé i eliminar-ne les fulles si encara en tenen. Trosseja les maduixes a bocins de la mida de la resta de fruita per afavorir que la cocció sigui més uniforme.

3 Posa tots els ingredients a coure en una cassola a foc lent. Remou-los de tant en tant perquè no s'enganxin.

4 Mentre es couen, col·loca un drap a la base d'una olla, omple-la d'aigua, posa-hi els pots de melmelada cap per avall amb les seves tapes i arrenca'ls el bull.

5 La melmelada s'anirà espessint. Quan hagi cuit uns 15 minuts, separa'n una cullereta i posa-la en un plat dins el congelador perquè es refredi ràpidament. Si hi pots passar el dit sense que es torni a ajuntar, ja la tens llesta. Si vols pots triturar-la.

6 Escorre amb compte els pots sobre un drap net i omple'ls amb la melmelada. Tapa'ls i deixa'ls refredar cap per avall.

------------------------------------------------------------------

Ametlles garapinyades

Ingredients:

- 200 g d'ametlles
- 200 g de sucre
- 1,5 l d'aigua

Procediment:

1 Prepara les ametlles: renta-les bé amb aigua calenta, però no les pelis.

2 Posa-les a cure en un cassó amb l'aigua i el sucre. Remena-ho sovint perquè no s'enganxin. Vigila quan comencin a esquitxar que el caramel crema molt! En aquest moment, retira el cassó del foc i deixa refredar l'almívar, però sense parar de remenar la mescla.

3 Torna a posar el cassó al foc i, sense parar de remenar, escalfa el preparat una altra vegada. Abans que el sucre es torni líquid, torna'l a treure del foc i deixa'l refredar sense parar de remenar les ametlles.

4 Repeteix l'operació fins que el sucre hagi agafat un bonic color daurat.

5 Aleshores treu el cassó del foc i aboca les ametlles ben esteses sobre una plata amb sil-pad. Deixa-les refredar bé abans de servir-les.

------------------------------------------------------------------

Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada