- Festes rellevants
8 juny: Dia dels mars i oceans
23 juny (nit) i 24 juny (matinada): revetlla o nit de Sant Joan
- Receptes típiques
Ingredients:
- 500 g de farina
- 75 g de mantega
- 50 g de pinyons
- ous sencers
- 120 g de sucre
- 35 g de llevat de forner
- 120 ml de llet
- sal
- 3 cullerades soperes d'aigua de tarongina (30 ml)
- canyella
- llavors de vainilla natural
- pell de taronja i de llimona
Ingredients per a decorar:
- 10 cireres confitades
- 6 rodanxes de taronja confitada
- 5 talls de meló confitat
Per pintar la coca:
- 60 g de sucre
- 1 ou
Procediment:
1 Dissol el llevat en la meitat de la llet. Afegeix-hi una mica de farina i fes-ne una massa. Posa-la a llevar dins d'un bol tapada amb paper film o un drap humit: cal que la massa estigui a uns 35 graus. Per aconseguir aquesta temperatura es pot posar la massa sota d'un focus halogen (a uns 15 centímetres de distància).
2 A part, mescla la resta de farina amb un parell de pessics de sal i el sucre.
3 Fon la mantega al microones o al bany maria, afegeix-la a la farina. Barreja-hi els ous d'un en un i condimenta-ho amb l'anís, l'aigua de la tarongina, la canyella, les llavors de vainilla i la pell de taronja i de llimona (amb compte de no agafar la part blanca).
4 Quan la massa amb el llevat hagi doblat el seu volum mescla-la amb l'altra massa i posa-la a llevar de nou en un indret tebi, igualment tapada amb un drap humit o un paper film.
5 Quan la massa hagi doblat el seu volum treu-la del bol i posa-la sobre una plata d'anar al forn prèviament coberta amb una sil-pad o un paper sulfurat (antiadherent, que permeti la cocció al forn). Per a posar-la pots usar guants de làtex. Si els mulles amb aigua la massa no se t'hi enganxarà gaire.
6 Estén bé la massa sobre la sil-pad o el paper sulfurat, de manera que et quedi amb un gruix uniforme. Deixa que llevi de nou.
7 Bat un ou i pinta la massa. Com que la massa estarà tova no la pintis amb un pinzell. T'aconsello que l'agafis amb la mà amb els guants posats i que estenguis l'ou per sobre.
8 Empolsega-la amb la meitat del sucre i clava-hi les fruites i els pinyons (preferiblement remullats per que s'hagin hidratat una mica i no es cremin tant al forn). Cou la coca al forn preescalfat a 175 graus entre 15 i 20 minuts.
9 Un cop cuita i freda pinta-la amb l'aigua i empolsega-la amb la resa del sucre perquè et quedi humida.
------------------------------------------------------------------
Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada