El mes d'octubre és el desè de l'any i té 31 dies.
- Festes rellevants
2 octubre: Dia Internacional de la No Violència
12 octubre: Dia de la Hispanitat
16 octubre: Dia Internacional de l'Alimentació
19 octubre: Dia Internacional del Càncer de Mama
31 octubre: la castanyada
- Receptes típiques
Panellets
Ingredients per a quatre persones:
- 600 g de sucre
- 350 g d'ametlles
- pela de llimona
- 250 g de patata cuita (pot fer servir moniato, però hauràs de reduir la quantitat de sucre a 550g)
Ingredients per a decorar:
- 250 g de pinyons pelats
- 250 g d'ametlla en gra
- 250 g de coco ratllat
- 100 g de cacau en pols
- 5 ous
- 40 g de grosella líquida
- 250 g de sucre glacé
- 8 cireres confitades
Procediment:
1 Pela la patata, renta-la i talla-la a trossos. Fes-los bullir a partir d'aigua freda amb una mica de sal fins que estiguin tous. Escórrer el cassó de les patates bullides.
2 Aixafa els trossos de patata amb una forquilla fins que no en quedin grumolls. Mescla'ls amb l'ametlla mòlta i el sucre.
3 Renta bé una llimona amb aigua tèbia. Ratlla'n una mica de pela a sobre de la barreja, procurant no agafar la part blanca que hi ha sota la pell. Barreja-ho fins que els ingredients no es distingeixin. Si la massa està molt dura pots afegir-hi una cullerada d'aigua. Un cop hagis acabat, haurà obtingut massapà. Parteix la massa en 5 parts iguals.
4 Barreja un rovell d'ou amb els pinyons (o ametlles).
5 Agafa la primera part de la massa de massapà i fes-ne boles d'una mida d'un ou. Passa-les per la mescla de pinyons amb rovell d'ou. Un cop hagis decorat els panellets posa'ls en una plata de forn, sobre un paper antiadherent. Repeteix l'operació de fer boletes amb la resta de la massa, però ara decora-les amb les ametlles passades per rovell d'ou, barreja-les amb coco ratllat i i arrebossa-les amb la mateixa fruita, mescla-les amb cacau i amb grosella.
6 S'han de coure els panellets al forn, encès per la part de baix, a 200 graus durant 7 minuts.
------------------------------------------------------------------
Puré de castanyes
Ingredients per a quatre persones:
-600 g de castanyes
- 50 g de mel
- 150 ml de crema de llet
- 1 beina de vainilla
Procediment:
1 Pela les castanyes: renta-les bé i posa-les a coure en aigua bullent durant tres minuts. Escorre-les i posa-les en remull amb aigua freda.
2 Treu-ne la pell marró externa i la més fina que tenen a l'interior i torna-les a rentar.
3 Posa-les a coures en una cassola amb la resta d'ingredients. Si vols que la vainilla desprengui tota la seva aroma pots obrir-la per la meitat i buidar-ne les llavors negres que té a dins.
4 Fes coure tota la mescla a foc molt lent i amb el recipient tapat entre mitja hora i tres quarts (fins que les castanyes es desfacin quan les pressiones amb una forquilla).
5 Elimina la beina de vainilla i tritura'n bé la mescla amb una batedora o passa-la per un passapuré.
Pots menjar el puré fred o usar-los per farcir pastissos.
------------------------------------------------------------------
Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada