El mes de novembre és el onzè de l'any i té 30 dies.
- Festes rellevants
1 novembre: Diada de Tots Sants
2 novembre: Dia dels morts
20 novembre: Dia Universal de l'Infant
- Recepta típica
Farcit d'ou
Ingredients per a sis farcits d'ou:
- 6 ous de guatlla
- 1/4 de carn picada mixta
- sal i pebre
- oli d'oliva per fregir
- pastanaga per acompanyar
- farina
- 1 ou per arrebossar (opcional)
- pa ratllat
Procediment:
Primer bullim els ous de guatlla en un cassó amb aigua salda, quant estiguin cuits, uns 4 o 5 minuts és suficient, els passem per aigua freda sota l'aixeta per aturar la cocció. Els pelem i deixem a part.
Llavor agafem la carn picada i la salpebrem al gust. Hi ha l'opció de barreja-hi una mica de pa ratllat amb la carn, una cullerada per matar el gust a carn.
Cobrim completament l'ou pelat de guatlla i fem que quedi ben compactat amb la carn fent un pilota. Posarem la quantitat de carn suficient, però no en posarem massa perquè sinó costaria molt més de coure i ens podria quedar part de la carn crua a l'interior.
Passem la pilota per la farina (amb un xic de sal), després la passem per l'ou deixatat i finalment pel pa ratllat. En una paella amb amb l'oli calent, hi afegim les pilotes de carn i les coem, hem d'anar en compte d'anar-les girant per tal que es coguin bé.
Quan estiguin daurades les traiem de l'oli i les posem sobre un paper absorbent per tal de treure l'excés d'oli.
Ja tenim el farcit d'ou preparat per sorprendre. Aparentment pot semblar una croqueta, però quan la partim... hi ha un ou dins!
PD. recepta extreta:
http://formulesculinaries.blogspot.com.es/2012/11/farcit-dou.html
------------------------------------------------------------------
Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada