Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de gener del 2013

Abril

El mes d'abril és el quart de l'any i té 30 dies. El seu nom en llatí era apilis, format a partir d'Apru, nom etrusc de la Deessa grega Afrodita. També es creu que evoca la paraula "obrir" en llatí, ja que s'obren més els dies, duren més.
  • Festes rellevant
1 abril: Dilluns de Pasqua
7 abril: Dia Mundial de la Salut
22 abril: Dia de la Terra
23 abril: Sant Jordi
  • Receptes típiques
Mona de pasqua

Ingredients:

- 3 rovells d'ou
- 120 g de sucre
- 130 g de farina
- 20 g de llevat de forner
- 40 g de mantega
- 40 ml de llet
- pell de taronja i llimona ratllades
- 4 ous
- sal
- 200 g de melmelada
- 4 rodanxes de taronja confitada
- 6 cireres confitades
- 2 tallades de meló confitat
- 2 ous de xocolata
- 4 plomes de colors
- vinagre de vi blanc
- oli

Procediments:

1 Bull els ous amb aigua, sal i un bon raig de vinagre de vi blanc durant 10 minuts. Refreda'ls i reserva'ls.

2 Bat els rovells amb el sucre fins que obtinguis una pasta esponjosa i blanca.

3 Barreja la farina amb un pessic de sal, la pell de la taronja i la de llimona. Dilueix el llevat en la llet. Barreja amb la massa d'ous i sucre i el llevat. Treballa bé la pasta i afegeix-hi la mantega pomada i tallada a trossets. Remou-la bé per incorporar-la a la massa. Deixa reposar el conjunt en un bol tapat amb paper film (transparent) o un drap humit en un indret tebi.

4 Quan la massa hagi doblat el seu volum fes-ne una bola i fes-hi un forat al mig. Estira la massa amb compte per tal de donar-li forma de tortell. Posa-la sobre una plata del forn coberta amb sil-pad o un paper sulfurat i deixa-la en un indret càlid.

5 Al cap d'una estona, clava-hi les fruites confitades i pinta-la amb l'oli. Fes-la coure a uns 175 graus una mitja hora.

6 Deixa-la que es refredi, talla-la per la meitat i farceix-la de melmelada. Decora-la amb els ous de xocolata, els ous durs i les plomes de colors.

------------------------------------------------------------------

Ous de xocolata

Ingredients per a quatre persones:

- 4 globus
- 600 g de cobertura de xocolata
- 20 g de mantega
Opcional:
- Pols d'or o d'argent comestible

Procediments:

1 Infla els globus, però no gaire. T'han de servir com a motlle per als ous.

2 Fon la xocolata trencada a trossos petits juntament amb la mantega i 20 ml d'aigua al bany maria a foc lent. Remou-la sovint per facilitar que es fongui i perquè no es dissociï.

3 Quan estigui ben desfeta i ben homogènia, retira-la del bany maria i passa-hi el globus fins que et quedi cobert uniformement de xocolata. Deixa'l refredar sobre un paper sulfurat o sil-pad en un indret fresc. Si hi ha quedat una capa molt fina de xocolata pots repetir l'operació perquè no es trenqui.

4 Quan la xocolata s'hagi solidificat, punxa la base de l'ou (on hi ha el nus del globus) i retira'l. Pots tapar el forat amb xocolata i esperar que estigui solidificat de nou.

5 Opcionalment pots pintar els ous amb pols d'or o d'argent comestible. Embolica'ls amb paper d'alumini.

------------------------------------------------------------------

Roses cristal·litzades

Ingredients pe a quatre persones:

- 4 roses
- 2 clares d'ou
- 400 g de sucre glacé
- 100 g de sucre blanc
- sal

Procediments:

1 Bat les clares d'ou amb un pessic de sal i unes gotes d'aigua fins que facin escuma. Deixa reposar la mescla uns quants minuts.

2 Pinta els pètals de les roses amb les clares d'ou amb l'ajuda d'un pinzell.

3 Posa el sucre glacé en un saler i empolsega'n els pètals, procurant que quedin ben blancs.

4 Fes una capa d'un centímetre de gruix de sucre glacé en una safata i disposa-hi, amb molt de compte, les flors a sobre.

5 Ensucra-les bé amb el sucre blanc i deixa-les assecar en un indret sec i ventilat durant un parell de dies.

6 Per guardar les roses, las hauràs de posar en un recipient hermètic a sobre de papers sulfurat. Per tal que no s'estovin per l'efecte de la humitat és convenient posar una bosseta de gel de sílice dins el recipient. El sílice absorbeix la humitat i les manté seques i netes.

------------------------------------------------------------------

Roses de poma

Ingredients per a quatre persones:

- 4 pomes Red Delicious (vermelles)
- 600 g de sucre glacé
- 10 ml de suc de llimona
- 100 g de massa de full
- 4 broquetes de fusta d'uns 30 centímetre
- 100 g de sucre
- 1 ou
- 25 g de pinyons
- farina

Procediments:

1 Estira la massa de full amb un corró fins que tingui mig centímetre de gruix. Recorda que cal enfarinar la superfície de treball perquè no s'hi enganxi.

2 Talla-la en quatre tires llargues i enrotlla-les a la broqueta començant per la part que no té punxa. Atura't quan quedin uns sis centímetres perquè s'acabi la fusta. Pinta la massa de full amb l'ou batut i ensucra-la amb el sucre blanc. Clava-hi els pinyons prèviament pintats amb ou com si fossin espines. Posa-ho en una plata d'anar al forn coberta amb un paper sulfurat o sil-pad i fes-la coure a 200 graus durant 15 minuts fins que estigui ben rossa.

3 Renta bé les pomes i eixuga-les. Lleva'ls el peduncle i clava-les a la massa de full un cop estigui freda.

4 Posa el sucre glacé a escalfar a foc lent amb un rajolí de suc de llimona. Remou-ho constantment fins que comenci a enrossir. Aleshores suca-hi les pomes per tal que quedin completament glacejades amb el caramel. Deixa-les refredar una estona abans de consumir-les. Si no vols haver-les d'aguantar pots clavar la base de la broqueta en un pa de pagès gros o en una caixa grossa de porexpan.

------------------------------------------------------------------

Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada