Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de gener del 2013

Gener

El mes de gener és el primer de l'any i té 31 dies. El seu nom ve del llatí ianuarius, relatiu al Déu Janus, el protector de les portes i entrades.
  • Festes rellevants:
1 gener: Cap d'any.
5 gener: cavalcada de Reis.
6 gener: diada dels Tres Reis Mags de l'Orient.
30 gener: Dia Internacional de la no-violència i la Pau.
  • Receptes típiques:
Tortell de Reis

Ingredients per a 4 persones:

- 500 g de farina de força (es pot comprar als forns)
- 200 ml de llet
- 30 g de llevat fresc premsat (es pot comprar als forns)
- 100 g de sucre
- 2 ous (un per envernissar)
- 8 g de sal (1 cullerada de cafè)
- 100 g de margarina
- Anís líquid
- Fruites confitades a làmines (per decorar)
- Una figureta (com a sorpresa)
- Una fava

Procediment:

1 Dilueix el llevat amb la llet, l'ou batut, quatre cullerades soperes s'anís i una mica de sucre.

2 A part, barreja la farina amb la resta de sucre i la sal. Mulla-ho amb la mescla de la llet i treballa bé la massa. Afegeix-hi la margarina tova i tallada a trossets i remena bé. Treballa bé la pasta amb les mans fins que quedi elàstica.

2 Deixa-ho reposar dins d'un recipient tapat amb un drap humit en un indret durant uns 30 minuts. Veuràs que la massa haurà pujat.

3 Fes-ne una bola, posa-hi la fava i la figureta dins embolicades amb paper d'alumini i disposa-la sobre la safata enfarinada o coberta amb un paper sulfurat o sil-pad. Fes-li un forat al mig i dóna-hi forma de tortell. Pinta'l amb la resta de l'ou batut i clava-hi les fruites. Deixa'l reposar de nou en un indret càlid fins que hagi doblat la seva mida.

4 Cou-lo al forn preescalfat a 200 graus durant 10 minuts.

------------------------------------------------------------------

Monedes de xocolata

Ingredients:

- 150 g de xocolata negra (amb un 55% de cacau com a mínim)
- 20 g de mantega
- Pols d'or o argent comestible (és com una mena de purpurina que s'usa en pastisseria i que es pot menjar)

Procediment:

1 Talla la xocolata a trosso no gaire grossos. Fes-la coure al microones amb la mantega durant un minut a la potència màxima. Remena-ho bé i torna-la a posar a coure durant un minut més. Remou bé la mescla fins que estiguin ben desfets tant la xocolata com la mantega. Segueix-ho removent fins que perdi temperatura i la massa comenci a agafar una consistència cremosa.

2 Posa la base de paper sulfurat en una safata de vores altes. Aboca-hi la xocolata de manera que hi quedi un gruix de mig centímetre aproximadament. Deixa-la refredar a temperatura ambient fins que la xocolata s'hagi endurit bé.

3 Amb un motlle rodó, per exemple, o un tallapastes, d'un diàmetre d'uns 3 centímetres màxim, pots encunyar les monedes. A continuació, treu-les de la safata amb compte amb una espàtula i diposita-les sobre un altre paper antiadherent.

4 Amb compte, pinta-les amb la pols d'or i d'argent amb l'ajuda d'un pinzell, just abans de servir-les.

------------------------------------------------------------------

Esperem que us animeu a realitzar les receptes proposades i si les realitzeu envieu-nos les imatges de la recepta.
Deixeu la vostra opinió, recomanacions i possibles modificacions de la recepta.
BON PROFIT!
Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada